Recept
Zomerse groentetempura
Mmm, deze zomerse groentetempura zijn echt heel erg lekker. Serveer als borrelhap of snack.

Ingrediënten
4 personen
• plantaardige olie
• 2 eidooiers
• 350 ml ijskoud bronwater
• 50 g maïzena
• 200 g zelfrijzend bakmeel; zout en peper erdoor
• 2 el gehakte koriander
• ½ courgette, in linten
• ½ venkelknol, in plakjes
• ½ bloemkool, in roosjes
• 1 ui, in parten
• ½ rode paprika, in repen
• zoete chilisaus
Bereiding
Verhit de olie in een frituurpan tot 180 °C. Klop de dooiers in een grote kom en meng geleidelijk het bronwater erdoor.
Zeef maïzena en meel boven de kom, voeg koriander toe en mix.
Haal de groenten (in porties) door het beslag en frituur 3-5 minuten in de hete olie.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de zoete chilisaus.
Aziatische en Oosterse recepten
Bijgerecht
Borrel recepten
Borrelhapjes recepten
Budget recepten
Categorie
Dieetwensen
Gangen
Gelegenheid
Groente recepten
Japanse recepten
Keukens
Oud en nieuw recepten
Overdag
Seizoen
Tapas recepten
Tussendoortjes
Vegetarische recepten
Venkel
Verjaardag recepten
Voorgerecht
Wat eten we vandaag?