Recept
Zoete aardappel salade
Dat je met zoete aardappel alle kanten op kunt, bewijst deze zoete-aardappelsalade nog maar weer eens een keertje. We zijn gewend om hem in de oven te garen, maar als je de zoete-aardappel in plakjes snijd en even vijf minuutjes kookt, is het ook hartstikke lekker. En bovendien veel sneller klaar! Mix zoete aardappel in dit recept met rucola, sjalot, een salsa verde en hazelnoten (hállo bite!) en je hebt binnen 20 minuten een heerlijk maaltje op tafel.

Ingrediënten
Voor 6 personen. Voorbereiding: 15 minuten. Bereiding: 15 minuten. Temperatuur 250 °C. Hitte: direct
- 1 kilo zoete aardappel, geschild en in plakken
- 200 g rucola
- 1 sjalot, in ringen
- citroen-salsa verde (zie hieronder)
- 30 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
Citroen-salsa verde
- 2 citroenen, sap en rasp
- 1 teen knoflook, schoon en geperst
- ½ bos peterselie, alleen blaadjes, fijngesneden
- ¼ bos munt, alleen blaadjes, fijngesneden
- 20 g kappertjes, gespoeld en fijngesneden
- 2 ansjovisfilets, fijngesneden
- 1 el dijonmosterd
- 180 ml extra vergine olijfolie
- zout en peper
Benodigdheden
- rasp
- keukenmachine
Bereiding
Citroen salsa verde
Maal het citroensap en -rasp, de knoflook, peterselie, munt, kappertjes, ansjovis en mosterd in de keukenmachine fijn met olijfolie. Laat een halfuur staan. Breng op smaak met zout en peper.
Zoete aardappelsalade
1. Breng de plakken aardappel in gezouten water aan de kook. Laat 5 minuten garen, giet af en laat even uitdampen.
2. Meng de rucola met de sjalot en de citroen-salsa verde.
3. Gril een goede grilruit aan beide zijden van de plakken aardappel. Laat 3 minuten afkoelen en meng met de rucola.
4. Serveer op een platte schaal, zodat de aardappels en de rucola niet platdrukken.
5. Bestrooi met de hazelnoten.