Recept
Rijstnoedels met Thaise basilicum en pepers
Rijstnoedels met Thaise basilicum en pepers is een heerlijk en smaakvol gerecht dat de levendige smaken van de Thaise keuken naar je bord brengt. De combinatie van pittige rawitpepers en sjalotten zorgt voor een intense kick, terwijl de frisse Thaise basilicum een heerlijk geurige twist toevoegt. Perfect als snelle maaltijd of als indrukwekkend gerecht voor een diner met vrienden.

Ingrediënten
4 personen | 15 minuten + weektijd van de noedels
- 250 g dikke rijstnoedels
- 4 sjalotten
- 3 rawitpepers
- 2 rode chilipepers
- 5 knoflooktenen
- 15 g verse laos (of ½ tl laospoeder)
- 50 g Thaise basilicum
- 40 g palmsuiker (gula djawa)
- 1 el vissaus
- 1 el tamarinde
- 1 limoen
- 3 el olie, om in te bakken
Benodigdheden
- vergiet
- rasp
Bereiding
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak moeten rijstnoedels vrij lang weken in water, houd daar rekening mee. Na het weken kunnen ze meteen de wok in, ze hoeven dus niet worden
voorgekookt. - Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd de pepers in heel dunne halve ringen, verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Rasp de laos. Pluk de blaadjes van de basilicum.
- Snijd de palmsuiker fijn en meng met de vissaus, tamarinde en het sap van de limoen.
- Verhit de wok op hoog vuur en doe er 3 eetlepels olie in. Bak de helft van de pepers met de knoflook 30 seconden.
Voeg de laos en sjalot toe en bak 2 minuten. - Voeg de noedels, de rest van de pepers en de dressing toe en bak mee tot de noedels heet zijn. Roer de basilicum erdoor en schep uit de wok.