Recept
Viskoekjes met gamba’s
Van deze zomerse viskoekjes blijf je eten! Serveer ze met heerlijke gamba’s van de grill en een pittige jalapeño-mayonaise.

Ingrediënten
8 stuks
• 1 grote aardappel, in blokjes
• 200 g witvis, zonder vel, fijngesneden
• 1 rode peper, fijngehakt
• 1 rode ui, gepeld, fijngehakt
• ½ bosje koriander, fijngehakt
• rasp en sap van 1 limoen
• 150 g bloem
• 1 el vissaus
• 2 eidooiers
• 6 gamba’s, darmkanaal verwijderd
Voor de jalapeño-mayonaise
• 2 jalapeñopepers (of rode pepers)
• 1 rode paprika
• 3 eidooiers
• sap van 1 citroen
• ½ l zonnebloemolie
Bereiding
1 Kook de aardappel in 10 minuten gaar, laat goed uitlekken en prak fijn.
2 Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de vis met de aardappel, peper, ui, koriander en de limoen. Roer er 120 gram bloem door, kneed tot een deeg en vorm er 8 gelijke koekjes van. Zet ze 20 minuten in de vriezer.
3 Doe de overige bloem in een kom en meng in een andere kom de vissaus met de eidooiers. Neem de viskoekjes uit de vriezer, wentel ze door het ei-vissausmengsel en dan door de
bloem. Verhit wat olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de koekjes in 3 minuten per kant goudbruin.
4 Bak de gamba’s met een scheutje olie in 4-5 minuten gaar ‒ keer af en toe om. Serveer ze samen met de viskoekjes en jalapeño-mayonaise.