Recept
Venkelpuree met crème fraîche

Ingrediënten
6 personen
• 700 g aardappels
• 2 venkelknollen, in plakjes, groen bewaard
• 15 g boter
• ½ tl venkelzaad
• 3 takjes tijm
• 1 teen knoflook, in plakjes
• 120 ml crème fraîche
Bereiding
Wij zijn gek op aardappelpuree! In deze variant mix je de aardappels met venkel en dat geeft een hele bijzondere smaak. Heerlijk tijdens de winter, maar ook super voor op een warme lentedag.
1. Kook de aardappels zacht.
2. Smelt de boter in een ruime, ondiepe pan en bak de venkel afgedekt zacht met het venkelzaad de tijm en knoflook. Roer regelmatig. Mix dit alles met de crème fraîche in een keukenmachine.
3. Giet de aardappels af en zet terug op het vuur. Pureer ze, roer de venkelmix erdoor. Bestrooi met het groen.
Bijgerecht
Budget recepten
Categorie
Dieetwensen
Gangen
Gelegenheid
Gezonde recepten voor kinderen
Groente recepten
Italiaanse recepten
Keukens
Kinderrecepten
Makkelijke recepten
Picknick recepten
Recept van de dag
Seizoen
Snelle recepten
Vegetarische recepten
Venkel
Wat eten we vandaag?
Zomerrecepten