Recept
Pita met whipped feta en zoet-pittige aubergine
Hoe je een aubergine lekker bereidt? Hitte en olie. Combineer deze twee en je hebt ultiem zachte aubergine. De inspiratie voor dit broodje deed Ghislaine op bij een foodtruck op Down The Rabbit Hole waar ze pistoletjes met whipped feta en op steenkool gegrilde aubergine verkochten. Haar versie is er één met een zelfgemaakte pita – nog lekkerder!

Ingrediënten
4 personen | 30 minuten
- 2 grote aubergines, in blokjes
- 4 el olijfolie
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ahornsiroop of honing
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el sriracha
- 4 pita’s zout en peper
VOOR DE WHIPPED FETA
- 200 g (vegan) feta
- 2 el (vegan) Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- ½ tl citroenrasp
VOOR DE KOMKOMMERSALADE
- ½ komkommer, in kleine blokjes
- 10 takjes verse koriander of bladpeterselie, fijngesneden
- 3 el rijstazijn
- 3 el kokend water
- snuf zout & suiker
TOPPINGS
- sriracha
- zachte, verse kruiden naar keuze, fijngesneden
Benodigdheden
- keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de aubergine over de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijf – olie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de aubergine 20 minuten in de oven.
- Maak intussen de marinade. Meng de overige olijfolie met de tomatenpuree, ahornsiroop, specerijen, sriracha en wat zout in een grote kom. Zet apart.
- Meng alle ingrediënten voor de whipped feta in een keukenmachine en mix in 4-5 minuten tot een luchtig mengsel. Zet apart.
- Meng de ingrediënten voor de komkommersalade in een schaal. Laat de salade minimaal 10 minuten staan voordat je ’m serveert.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de geroosterde aubergine en marinade toe. Bak 5 minuten en schep regelmatig om. Blus af met 4 eetlepels water.
- Bestrijk de pita’s met een flinke eetlepel whipped feta, de gebakken aubergine en wat komkommersalade. Maak af met wat sriracha en verse kruiden.