Recept
Vegan karamel-appeltaart

Ingrediënten
9 personen
• 25 g veganistische margarine, plus extra voor het invetten
• 85 g rietsuiker
• 3 moesappels (2 geraspt; 1 geschild en in plakjes voor de topping)
• 180 g bloem
• 110 g rietsuiker
• 1 tl zuiveringszout
• 1½ tl koekkruiden
• 80 ml zonnebloemolie
• 1 tl azijn
• rasp van 1 citroen
• 85 g walnoten, gehakt
Bereiding
Viva-vegan! Deze heerlijke veganistische appeltaart met karamel is er eentje om je vingers bij af te likken!
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een vierkant bakblik (23 x 23 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de suiker en margarine in een pan en schenk in het bakblik. Leg de plakjes appel erop in een enkele laag.
2 Meng de bloem, suiker, het zuiveringszout en koekkruiden in een kom. Meng de olie, 180 ml water, de geraspte appel en citroenrasp. Roer de droge ingrediënten door de natte: snel, maar grondig. Roer de walnoten erdoor en schenk het beslag over de appellaag in het bakblik. Bak de taart 30 minuten of tot een saté-prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Laat 5 minuten rusten voor je de taart uit het bakblik haalt.
Per portie 340 kcal 17,9 g vet (2,8 g verzadigd), 3,8 g eiwit, 39,6 g koolh., 25,6 g suiker.
Fotografie Maja Smend Recepten
Recept Rebecca Rauter
Appel recepten
Bakken
Bakrecepten
Categorie
Dieetwensen
Fruit recepten
Gangen
Gebak recepten
Gelegenheid
Herfstrecepten
High tea recepten
Hollandse recepten
Keukens
Nagerecht
Overdag
Recept van de dag
Taart recepten
Toetjes & ander zoets
Tussendoortjes
Veganistische recepten
Verjaardag recepten
Winterrecepten