Recept
Vegan cashew crème fraîche
Lekker als dip voor nacho’s of komkommer en paprika.

Ingrediënten
Voor: ± 150 gram, 3 dagen houdbaar
Bereidingstijd: 10 minuten
- 100 g cashewnoten, 8 uur geweekt in 500 ml water met een snufje gemalen roze Himalayazout, afgegoten
- 2 el citroensap
- 1 el water
- 2 el plantaardige yoghurt
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl roze Himalayazout
- ½ tl gedroogde munt
- ¼ tl uienpoeder
Verder nodig: kleine keukenmachine of hakmolen, goed afsluitbare bak
Tip: Je kunt dit recept ook maken met geweekte zonnebloempitten. De crème fraîche zal dan iets grijzer van kleur zijn.
Bereiding
1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix tot een glad mengsel. Schraap tussendoor de zijkant van de keukenmachine schoon met een spatel.
2. Schep in een bak en bewaar in de koelkast.