Recept
Traybake met koolraap & worst
Een hartverwarmend ovengerecht waar je vrienden en familie blij mee maakt. In deze ‘traybakes‘ (bakplaatgerechten) kun je bijna alles verwerken dat je nog in de koelkast of groentela hebt liggen, dus voeg eventueel nog extra left overs toe.

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g kastanjes, verkruimeld
- 2 rode uien, gepeld en in partjes
- flinke handvol gedroogde cranberry’s
- blaadjes van een handvol tijm
- snufje gedroogde oregano
- teentjes van 1 bolletje knoflook
- 1 koolraap, geschild en in stukjes van 2 cm
- 8 hertenworstjes
- extra vergine olijfolie
- balsamicoazijn
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Schep alle ingrediënten behalve de azijn door elkaar op een grote bakplaat (of in een grote braadslee) en rangschik de worstjes erop.
3. Strooi er flink wat zout en peper over en bak het geheel 1 uur, tot de groenten zacht en de worstjes goudbruin zijn; keer de worstjes halverwege om. Sprenkel er een paar druppels azijn over.