Recept
Spelt met chorizo en zoete aardappel
Een robuust, stevig en herfstachtig gerecht – en de restjes zijn heerlijk in de lunchtrommel. Je kunt de spelt eventueel vervangen door parelgort.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voorbereiding 10-15 minuten; Oven: 1 uur
- 150 g spelt of parelgort, afgespoeld
- 350 g kippenbouillon
- 2 grote zoete aardappels, geschild, in blokjes van 2,5 cm
- 1 rode ui, gepeld, in vieren
- 5 tenen knoflook, ongepeld
- 225 g bakchorizo, in stukjes van 2 cm
- 1 el olijfolie
- 300 g spinazie, grof gesneden
- sap van 1 citroen
- zeezout en versgemalen
- zwarte peper
Bereiding
1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch.
2. Schep in een ovenschaal de spelt of parelgort, kippenbouillon, zoete aardappel, ui en knoflook door elkaar. Wrijf de chorizo in met de olijfolie en verdeel de stukjes over het parelgortmengsel.
3. Dek de ovenschaal strak af met aluminiumfolie en zet hem 1 uur in de oven.
4.Verwijder de folie en roer de spinazie erdoor. Breng op smaak met het citroensap en wat zeezout en versgemalen zwarte peper en dien heet op.
Credits fotografie: David Loftus