Recept
Saté-marinade voor vis
Je vis marineren was nog nooit zo makkelijk en lekker! Serveer met rijst en geroerbakte groente.

Ingrediënten
– 250 gram witvis of grote garnalen
– 75 g ongezouten geroosterde pinda’s
– 1 teen knoflook
– ½ rode chilipeper zonder zaadjes
– 1 el bruine basterdsuiker
– 1 el vissaus
– 2–3 el kokosmelk
– 1 tl sojasaus
– sap van 1 limoen
– een scheutje water
Bereiding
1 Pureer 75 g ongezouten geroosterde pinda’s met 1 teen knoflook, ½ rode chilipeper zonder zaadjes, 1 el bruine basterdsuiker, 1 el vissaus, 2–3 el kokosmelk, 1 tl sojasaus, sap van 1 limoen en een scheutje water.
2 Proef en pas de saus naar smaak aan. Snijd de vis in blokjes en marineer ze minstens 30 minuten; rijg ze aan prikkers en gril ze in 4-6 minuten per kant gaar.
Aziatische en Oosterse recepten
Barbecue recepten
Borrel recepten
Categorie
Gangen
Gelegenheid
Gevogelte recepten
Gourmet recepten
Hoofdgerecht
Indonesische recepten
Keukens
Kinderrecepten
Kip recepten
Makkelijke recepten
Makkelijke recepten voor kinderen
Recept van de dag
Sauzen & extra’s
Snelle recepten
Tapas recepten
Verjaardag recepten
Visrecepten
Vrijdag Visdag
Wat eten we vandaag?