Recept

Pompoen-geitenkaastaartje

De combinatie van zoete pompoen en pittige geitenkaas maakt van dit taartje een ultieme verwennerij. Serveer als snack of borrelhap, of als lunch met een frisse groene salade.

Pompoen-geitenkaastaartje

Ingrediënten

4 personen

  • ¼ flespompoen (van de hals)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 takjes tijm
  • 175 g bladerdeeg op rol
  • 100 g geitenkaas, in 4 ronde plakken
  • 4 salieblaadjes

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in 8 plakken. Schep de plakken om met de helft van de olie en wat zout en peper. Rooster ze in 20-25 minuten gaar op een bakplaat. Keer ze halverwege.

2. Fruit de ui en tijm in de overgebleven olie tot de ui goudbruin is. Snijd de rol bladerdeeg in 4 vierkanten. Kerf een rand van 1 cm , prik het binnenste vierkant in met een vork.

3. Verdeel de ui op het binnenste deel, leg daar 2 plakken pompoen, een plak kaas en een salieblaadje op.

4. Bestrooi met zout en peper. Bak 20-25 minuten, tot de deegrand goudbruin en gerezen is en de kaas is gesmolten.