Recept
Pompoen-geitenkaastaartje
De combinatie van zoete pompoen en pittige geitenkaas maakt van dit taartje een ultieme verwennerij. Serveer als snack of borrelhap, of als lunch met een frisse groene salade.

Ingrediënten
4 personen
- ¼ flespompoen (van de hals)
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, in ringen
- 3 takjes tijm
- 175 g bladerdeeg op rol
- 100 g geitenkaas, in 4 ronde plakken
- 4 salieblaadjes
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in 8 plakken. Schep de plakken om met de helft van de olie en wat zout en peper. Rooster ze in 20-25 minuten gaar op een bakplaat. Keer ze halverwege.
2. Fruit de ui en tijm in de overgebleven olie tot de ui goudbruin is. Snijd de rol bladerdeeg in 4 vierkanten. Kerf een rand van 1 cm , prik het binnenste vierkant in met een vork.
3. Verdeel de ui op het binnenste deel, leg daar 2 plakken pompoen, een plak kaas en een salieblaadje op.
4. Bestrooi met zout en peper. Bak 20-25 minuten, tot de deegrand goudbruin en gerezen is en de kaas is gesmolten.