Recept

Plaattaart met appel & bramen

Dit recept met nazomerse smaken is een fluitje van een cent. Dus zet de oven maar vast aan, deze plaattaart met appel en bramen is zo klaar.

Plaattaart met appel & bramen

Ingrediënten

4-6 PERSONEN

• 1 hoeveelheid bladerdeeg op rol

• merg van 1 vanillestokje

• 150 g crème fraîche

• 150 g friszure appel zoals goudreinet of elstar, geschild, in plakjes

• 150 g bramen

• 1 ei, losgeklopt

• amandelschaafsel en muntblaadjes, voor erbij

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

2 Meng het vanillemerg met de crème fraîche, schep het op de bladerdeegbodem en smeer met de bolle kant van een lepel uit ‒ zorg dat je het gelijkmatig verdeelt, maar niet over de rand gaat.

3 Verdeel de dunne plakjes appel en de bramen over de bodem. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven ‒ strooi na 10 minuten het amandelschaafsel erover en zet weer in de oven.

4 Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.