Recept
Pizza met vijf soorten kaas
Heb je nog wat spekjes over na het maken van zelfgemaakt buikspek, of heb je gewoon zin in spek en niet in pannenkoeken of iets dergelijks? Dan is deze stijlvolle maaltijd iets voor jou. Gegrilde kip carbonara met zelfgebakken spek is de perfecte manier om restjes spek op te gebruiken, indruk te maken op je gasten en in minder dan een uur een heerlijke pastamaaltijd op tafel te zetten. Gegrilde kip carbonara is één van die recepten die ik nog niet eerder uitgeprobeerd had omdat ik dacht dat het makkelijk mis kon gaan en het dus bleef uitstellen. Het is makkelijk om dit recept te laten mislukken, maar als je het goed doet, is de beloning eens zo groot. En wie is er nu niet dol op spek.

Ingrediënten
- 1 portie kant-en-klaar pizzadeeg (uit de diepvries is prima)
- 3 eetlepels bloem om het aanrecht te bestrooien
- 1 eetlepel maismeel om het aanrecht te bestrooien
- ½ kop plakken of geraspte mozzarella
- ¼ kop knoflookboter, gesmolten
- ¼ kop pizzasaus, of probeer verse salsa of bruschetta
- ½ kop geraspte cheddarkaas, overjarige/witte cheddar aanbevolen
- ½ kop geraspte Monterey Jack of belegen kaas
- ½ kop geraspte Havarti-kaas
- 8 plakken verse mozzarella
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 1/2 eetlepel gedroogde peterselie of een handje verse peterselie, fijngehakt
- ¼ kop vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Dit recept schiet snel op zodra u de knoflook toevoegt in stap 5. Zorg ervoor om alle ingrediënten voorbereid en klaar te hebben voor u begint.
- Vet de grillroosters in met 1 eetlepel olie en verwarm de grill voor op 220°C voor zowel direct als indirect grillen.
- Breng de kippenfilets langs beide kanten op smaak met versgemalen peper en zout. Indien gewenst kunt u er ook een mespuntje knoflookpoeder aan toevoegen Grill de kip aan alle kanten tot ze grillpatronen vertoont. Zet de kip vervolgens op indirecte hitte om gaar te worden.
- Klop de eieren op in een kom en zet opzij. Breng een pan water aan de kook. Terwijl het water op temperatuur komt, bakt u het spek in een diepe braadpan over middelhoge hitte. Leg het spek op keukenpapier maar bewaar het spekvet.
- Kook de fettuccine al dente. De pasta moet direct in de pan zodra de groenten klaar zijn.
- Bak de uien op een middelhoog pitje in het spekvet tot ze transparant zijn. Voeg er de knoflook aan toe en laat nog een minuutje verder stoven.
- Laat de pasta uitlekken en voeg het toe aan de koekepan. Haal de pan van de grill. Besprenkel de fettuccine met de overgebleven eetlepel olijfolie alvoren het ei toe te voegen. Maak gebruik van een siliconentang om de pasta en het ei op te schudden. Voeg er de Parmezaanse kaas aan toe en schud alles opnieuw op totdat de noedels bedekt en romerig zijn. Snijd de kippenfilets en voeg ze samen met het spek toe aan de pasta. Schud opnieuw op.
- Dien onmiddelijk op met de resterende Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie.
Deze Gemengde Paasgrill was spectaculair. Geserveerd met twee verse broden – we kozen voor Farmstead zuurdeegbrood – en een lekkere salade, was iedereen naderhand volrond en gelukkig. Als nagerecht aten we een heerlijke citroen- en bosbessentaart. Wat eet u als perfecte familiegerecht tijdens een van de nationale feestdagen?
Dit recept is afkomstig van Napoleon BBQ, onze friend of the brand! Lees hier alles over deze ultieme BBQ’s.
Happy Grilling!