Recept
Pittige misogroenten met kruidenrijst
Dit rijstgerecht bewijst weer eens dat vegetarisch eten ontzettend lekker en makkelijk is! Heerlijk kruidige rijst met smaakvolle misogroenten in vinaigrette met gember & lente ui.

Ingrediënten
Voor 1 persoon
Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 25-30 minuten
- 160 g jasmijnrijst, gekookt
- 2 el koriander, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- 2 shisobladeren, in dunne reepjes
- 1 wortel, in reepjes
- 40 g edamame
- 30 g rettich, in reepjes
- 20 g gemengde zeegroenten
- 40 ml Vinaigrette met gember & lente-ui (zie hieronder)
Vinaigrette met gember & lente-ui (voor 120ml; 15 minuten)
- 60 ml sojasaus
- 60 ml geroosterde-sesamolie
- 1 tl geraspte gember
- 1 tl honing
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 lente-ui, in dunne ringen
- 1 tl zout
Vinaigrette Voedingswaarde per recept:
623 kcal / 60 gram vet / 12 gram koolhydraten / 6 gram eiwit
Bereiding
Vinaigrette met gember & lente-ui
Doe alle ingrediënten in een kom en klop ze door elkaar. Bewaar het in een pot gedurende maximaal een week.
Kruidenrijst met pittige misogroenten
1. Doe de rijst, koriander, lente-uitjes en het shisoblad in een grote kom en meng goed.
2. Leg de resterende ingrediënten erop en serveer.
Voedingswaarde per portie: 450 kcal / 19 gram vet / 58 gram koolhydraten / 1 gram eiwit