Recept

Pittige misogroenten met kruidenrijst

Dit rijstgerecht bewijst weer eens dat vegetarisch eten ontzettend lekker en makkelijk is! Heerlijk kruidige rijst met smaakvolle misogroenten in vinaigrette met gember & lente ui.

Pittige misogroenten met kruidenrijst

Ingrediënten

Voor 1 persoon

Voorbereiding: 15 minuten; Bereiding: 25-30 minuten

  • 160 g jasmijnrijst, gekookt
  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringen
  • 2 shisobladeren, in dunne reepjes
  • 1 wortel, in reepjes
  • 40 g edamame
  • 30 g rettich, in reepjes
  • 20 g gemengde zeegroenten
  • 40 ml Vinaigrette met gember & lente-ui (zie hieronder)

Vinaigrette met gember & lente-ui (voor 120ml; 15 minuten)

  • 60 ml sojasaus
  • 60 ml geroosterde-sesamolie
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl honing
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 1 tl zout

Vinaigrette Voedingswaarde per recept:
623 kcal / 60 gram vet / 12 gram koolhydraten / 6 gram eiwit

Bereiding

Vinaigrette met gember & lente-ui

Doe alle ingrediënten in een kom en klop ze door elkaar. Bewaar het in een pot gedurende maximaal een week.

Kruidenrijst met pittige misogroenten

1. Doe de rijst, koriander, lente-uitjes en het shisoblad in een grote kom en meng goed.

2. Leg de resterende ingrediënten erop en serveer.

Voedingswaarde per portie: 450 kcal / 19 gram vet / 58 gram koolhydraten / 1 gram eiwit