Recept

Perzische rijst met lamsvlees

Dit rijstgerecht zit bomvol smaken en texturen. Proef het zachte lamsvlees, de korrelige rijst en zure granaatappelpitjes. Een waanzinnig superfood gerecht!

Perzische rijst met lamsvlees

Ingrediënten

8 personen
• 2 klonten boter
• 1 ui, in ringen
• 750 g lamsstoofvlees, in stukjes 
• enkele draadjes saffraan
• 2 tl kardemompeulen, geplet
• 1 kaneelstokje
• 2 tl komijn
• 3 tomaten, ontveld in stukjes
• 2 l hete bouillon
• 2 grote aardappels, in dunne schijfjes
• 500 g basmatirijst
• gehakte peterselie
granaatappelpitten

Bereiding

1 Verhit 1 klont boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiringen. Voeg stukjes lamsvlees toe, braad rondom aan.

2 Voeg zout, peper, de specerijen en tomaten toe en zoveel bouillon dat het vlees onderstaat. Laat 1½ uur zacht koken. Roer af en toe. Voeg zo nodig bouillon toe. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Bak de schijfjes aardappel in een enkele laag 5 minuten tot ze krokant worden.

3 Voeg ⅔ van de rijst toe, vervolgens het lamsstoofpotje en de rest van de rijst. Voeg zout en peper toe en schenk er 1 liter bouillon bij. Laat afgedekt 15–20 minuten zacht koken en daarna onafgedekt 10–15 minuten. Serveer met granaatappelpitten en peterselie.