Recept
Pad thai met soyagehakt

Ingrediënten
4 personen
• 1 rode ui
• 3 tenen knoflook
• 1 rode chilipeper
• 1 stengel sereh (citroengras)
• 1 el vloeibare margarine
• 2 lente-uitjes, in ringetjes
• 360 g sojaroom
• 2 el palmsuiker of bruine suiker
• 4 à 6 el sojasaus
• sap van 1 limoen
• 1 bosje koriander
• 1 bosje munt
• 250 g Thaise rijstnoedels
Bereiding
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Snijd de chilipeper fijn (verwijder zaadjes en zaadlijsten).
- Snijd de sereh (het dikke witte gedeelte) zo fijn mogelijk.
- Fruit de ui, knoflook, peper ensereh in een scheutje sojaroom.
- Voeg het gehakt en de lente-ui toe en roerbak een paar minuten.
- Voeg de suiker en sojasaus toe en breng het gehakt verder op smaak met limoensap.
- Hak de koriander en munt grof en strooi over het gehakt. Serveer met de noedels.