Recept

Misosoep met tofu & savooiekool

Een winterse soep met savooiekool en tofu, ideaal om je een mee op te warmen. De gember en chilipeper toveren zeker weten voor een blos op je wangen!

Misosoep met tofu & savooiekool

Ingrediënten

2 personen

• 750 ml kippen- of groentebouillon

• stuk gember van 3 cm, julienne gesneden

• 2 tenen knoflook, in plakjes

• 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, gesneden

• ½ savooiekool, kern verwijderd, rest in reepjes

• 1 wortel, julienne gesneden

• 2 el misopasta

• sojasaus

• 100 g tofu

Bereiding



1 Breng de bouillon aan de kook. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe en laat 5 minuten zachtjes koken.

2 Voeg de kool en wortel toe en kook ze in 4 minuten afgedekt mee. Roer de misopasta en wat sojasaus erdoor.

3 Voeg de tofu toe en laat de soep voor het serveren een paar minuten staan.