Recept
Lunchpotje
Deze salade bevat nitraten, waarvan is bewezen dat het de efficiëntie van de spieren verhoogt. Dit kan leiden tot betere sportprestaties en meer uithoudingsvermogen.

Ingrediënten
Pot van 1 liter, bereiding 25 minuten:
- 150 gr bloemkool, in de oven gegaard
- 130 gr snijbiet, harde stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
- 85 gr kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
- 2-4 eetlepels tahinidressing*
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 komkommer (de kleine Perzische variant, als je die kunt vinden), in plakjes 50 gr radijs, in plakjes
* dressing;
- Voor 125 ml – 10 minuten bereiding
- 2 eetlepels tahini
- 25 gr gember, geschild en fijngeraspt
- 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels ahornsiroop
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
1. Schep de dressing in een glazen pot van 1 liter.
2. Voeg de lente-uitjes toe, gevold door de komkommer, radijs, kikkererwten, bloemkool en de snijbiet.
3. Sluit de pot goed af.
Dit recept komt uit het boek ‘Salad in a jar’ van Anna Helm Baxter (€12,99, Becht).