Recept

Lunchpotje

Deze salade bevat nitraten, waarvan is bewezen dat het de efficiëntie van de spieren verhoogt. Dit kan leiden tot betere sportprestaties en meer uithoudingsvermogen.

Lunchpotje

Ingrediënten

Pot van 1 liter, bereiding 25 minuten:

  • 150 gr bloemkool, in de oven gegaard
  • 130 gr snijbiet, harde stengels verwijderd, bladeren fijngesneden
  • 85 gr kikkererwten (zelf gekookt of uit blik)
  • 2-4 eetlepels tahinidressing*
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 komkommer (de kleine Perzische variant, als je die kunt vinden), in plakjes 50 gr radijs, in plakjes




* dressing;

  • Voor 125 ml – 10 minuten bereiding
  • 2 eetlepels tahini
  • 25 gr gember, geschild en fijngeraspt
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding



1. Schep de dressing in een glazen pot van 1 liter.

2. Voeg de lente-uitjes toe, gevold door de komkommer, radijs, kikkererwten, bloemkool en de snijbiet. 

3. Sluit de pot goed af.

Dit recept komt uit het boek ‘Salad in a jar’ van Anna Helm Baxter (€12,99, Becht).