Recept
Knolraapchips

Ingrediënten
6 personen
• 500 ml zonnebloemolie
• 4 kleine knolrapen, in zo dun mogelijke plakjes
• 1 tl zout
• snufje paprikapoeder
Bereiding
Met knolraap maak je zoetere chips dan met aardappel; de chipjes smaken heerlijk op zich of met een dip.
1. Verhit de olie in een diepe steelpan tot 180 ºC.
2. Laat de plakjes knolraap erin zakken in 4 porties (wees voorzichtig – hete olie kan spatten) en frituur ze 1–2 minuten, tot de randen goudbruin worden.
3. Neem ze uit de olie met een schuimspaan, laat ze op een met keukenpapier bekleed dienblad uitlekken, bestrooi met zout en paprikapoeder en serveer.
Borrel recepten
Borrelhapjes recepten
Budget recepten
Categorie
Dieetwensen
Gelegenheid
Glutenvrije recepten
Groente recepten
Makkelijke recepten
Overdag
Recept van de dag
Snacks
Snelle recepten
Superfood
Superfood recepten
Tapas recepten
Tussendoortjes
Veganistische recepten
Vegetarische recepten
Verjaardag recepten
Voorgerecht
Wat eten we vandaag?