Recept
Kip met linzen & tomaten

Ingrediënten
4 personen
• 8 kipkarbonades
• 3 el olijfolie
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 2 el kappertjes
• handvol oregano, fijngehakt
• ½ tl gedroogde oregano
• 300 ml witte wijn
• 2 blikken tomatenblokjes à 400 g
• 200 ml kippenbouillon
• 250 g voorgekookte puylinzen
• stokbrood, voor erbij
Bereiding
Dit gerecht lijkt moeilijk, maar dat is het beslist niet! Serveer deze kip met linzen-schotel met wat knapperig brood om mee te dippen.
1 Braad de kipkarbonades aan in de olie in een koekenpan op hoog vuur; laat ze aan beide kanten bruin worden.
2 Voeg de knoflook, kappertjes en verse en gedroogde oregano toe (bewaar wat voor de garnering).
3 Voeg de wijn toe en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de tomaten en bouillon toe en laat het gerecht nog eens 30 min. zachtjes koken.
4 Voeg de linzen toe en kook ze 5 min. mee.