Recept
Kimchi Brisket Smash Burgers
“Hamburgers mogen natuurlijk niet ontbreken in een bbq-boek, dus let’s go smash some! Smash burgers zijn de hippe variant waarvoor je de burgers maakt door versgedraaid gehakt te pletten op een zeer hete (gietijzeren) bakplaat. daardoor krijgen de burgers een heerlijk diepbruin knapperig randje, dat een enorme smaakboost geeft. En de beste burgersmaak? Die krijg je door zelf je vlees te malen. Ga je dan net als wij voor 100% brisket, dan heb je echt een topsmaak en de perfecte vlees-vetverhouding. Geen gehaktmolen? Kijk dan je slager eens lief aan om een topvleesmengsel voor je te draaien, in plaats van dat half-om-halfgehakt te pakken. Het vettige burgerbroodje, dat nog wat vetter wordt door de drie burgers en de plakken cheddar, breng je trouwens prima in balans met het friszure van de komkommer en de diepe smaken van de kimchi. makkelijk te maken, moeilijk om er maar eentje van te eten”, aldus Jord Althuizen in zijn boek Asian BBQ.
