Recept
Kabeljauw met linzen & lentegroente
Is dit kabeljauwgerecht geen plaatje? Varieer met verschillende voorjaarsgroente of andere soorten uit het seizoen. De linzen geven het gerecht een extra bite.

Ingrediënten
Voor 6 personen
- 200 g belugalinzen
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 250 ml groentebouillon
- 200 g gemengde peulvruchten zoals (gedopte) tuinbonen, doperwten, sugarsnaps
- 1 romanesco, in roosjes
- 2 chioggiabieten (rauw), schoongemaakt, geschaafd
- 6 kabeljauwfilets (à 160 g), geschubd (vraag je visboer)
Bereiding
1 Verhit een scheutje olijfolie in de pan, voeg de linzen en sjalot toe en bak 3 minuten. Giet de bouillon erbij en kook de linzen in 18-20 minuten gaar.
2 Kook om beurten in een pan met ruim water de peulvruchten, romanesco en biet in 2-3 minuten beetgaar. Laat uitlekken en zet apart.
3 Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw met het vel naar beneden in 8 minuten goudbruin en krokant ‒ draai de vis de
laatste minuut even om.
4 Verdeel de linzen, gemengde peulvruchten , romanesco en biet over 6 grote borden. Leg als laatste de vis erop en serveer meteen.
[Credits: recepten Michael Verswijveren, stylling Marieke Verdenius en fotografie Mitchell van Voorbergen]