Recept
Jambalaya
Een vegetarisch alternatief op de klassieker uit de Bayou. Geen Louisiana jambalaya dus maar net zo lekker! Uit het voor het vegetarisch kookboek van het jaar genomineerde Vega stoofpotjes easy komt dit fire and forget recept. Zonder moeite zet je een stoofpot op tafel voor de stevige trek!

Ingrediënten
Voor 6 personen
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 g langkorrelige zilvervliesrijst (snelkookvariant)
- 4 bosuitjes, fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij, in stukjes (bewaar de blaadjes)
- 1 wortel, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snufje gemalen kruidnagel
- 1 snufje chilipoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 eetlepel oregano
- 2 laurierblaadjes
- 500 ml water
- 1 theelepel zout
- 1 blokje groentebouillon
- 400 g kidneybonen (blikje, uitgelekt)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- stoofpan Ø 30 cm
Bereiding
1. Verhit de olie in de stoofpan en bak de rijst, 2 bosuitjes, de stukjes bleekselderij, de wortel, knoflook specerijen en laurierblaadjes 5 minuten.
2. Voeg het water, zout en bouillonblokje toe. Laat alles 30 minuten stoven op laag vuur.
3. Voeg 5 minuten voor het eind de bonen, geknipte selderijblaadjes, tomatenpuree en de rest van de bosuitjes toe. Haal de laurierblaadjes eruit voor het serveren.