Recept
Miso-aubergine met zeevruchten
De combinatie van vis en aubergine is echt geweldig. Als je ooit in een Japans restaurant hebt gegeten, dan is de kans groot dat je weleens zo’n geweldige in miso gekaramelliseerde halve aubergine hebt gehad. De toevoeging van vis en schelpdieren zorgt voor een ultiem gerecht. Enjoy!

Ingrediënten
4 personen | 40 minuten
- 40 g suiker
- 2 el sake
- 1 el geraspte gember
- 120 g miso
- 2 (turkse) aubergines
- 8 el sojaolie
- 100 g zalmfilet, in blokjes
- 4 grote, rauwe garnalen, in blokjes
- 4 coquilles, in blokjes
- het groene deel van 2 bosuien, in dunne ringen en 2 el pijnboompitten, geroosterd, om te garneren
Benodigdheden
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 230 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit de suiker, sake en gember 2 minuten in een steelpan op laag vuur. Haal de pan van het vuur en roer de miso erdoor. Zet apart.
- Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in. Bestrijk de aubergines rondom met de sojaolie.
- Leg de aubergines op de bakplaat en rooster 10 tot 20 minuten in de oven, of tot de aubergines zacht zijn.
- Beleg de aubergines met de zalm, garnalen en coquilles. Verdeel het misomengsel over de aubergines en rooster nog 5 tot 10 minuten in de oven, of tot het misomengsel mooi bruin is.
- Verdeel de aubergines over 4 borden en garneer met de bosui en pijnboompitten. Bak nog 2 minuten af in de oven.
Fotocredits: Remko Kraaijeveld