Recept
Gevulde wraps met geroosterde groenten
Perfect voor een lunch to go: deze veelzijdige wraps vul je met alles wat jij lekker vindt. Zoals je ziet hou ik erg van geroosterde groenten, hummus en deze verbluffend lekkere zelfgemaakte tzatziki.

Ingrediënten
Voor 2 wraps
Voor de wraps
- 2 tortilla’s (naar keuze)
- 6 el hummus/doperwten dip/paprikadip
- 1 wortel, geraspt
- 4 kerstomaatjes
- 1 el geroosterde zonnebloem- of pompoenpitten
Voor de geroosterde groenten
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 el olijfolie
- ½ tl zeezout
Voor de tzatziki
- ½ komkommer
- 120 g kokosyoghurt of andere plantaardige yoghurt
- 2 el gehakte dille
- 1 el gehakte verse muntblaadjes
- sap van ¼ citroen
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- ½ tl zeezout
- snufje zwarte peper
- 1 el olijfolie (optioneel)
Bereiding
Geroosterde groenten
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
2. Snijd de groenten grof en verdeel ze over een grote bakplaat.
3. Besprenkel alles met de olijfolie en strooi het zout erover.
4. Zet het geheel 25-30 minuten in de oven, of tot de groenten gaar en zacht zijn. Zet apart.
Tzatziki
1. Rasp de komkommer en laat in een grote zeef boven een kom uitlekken. Knijp het vocht er zoveel mogelijk uit en doe de komkommerrasp dan in een grote kom.
2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed.
3. Maak af met een scheutje olijfolie.
Wraps serveren
1. Bestrijk de tortilla’s met hummus of een dip naar keuze.
2. Voeg de geroosterde groenten, geraspte wortel en kerstomaatjes toe.
3. Schep er flink wat tzatziki op en strooi de zonnebloem- of pompoenpitten erover.
4. Rol alles stevig op.