Recept

Feestelijke champagnetruffels

Deze kleine traktaties zijn verrassend gemakkelijk te maken: perfect om mee te nemen naar een etentje! Als je de goede champagne hiervoor nog niet wilt opentrekken, kun je ook een klein flesje bubbels kopen.

Feestelijke champagnetruffels

Ingrediënten

30 stuks

• 200 g slagroom

• 300 g pure chocolade (70 % cacao), grof gehakt

• 20 g ongezouten boter, in blokjes

• 100 ml champagne (of prosecco of cava)

• 100 g cacaopoeder

Bereiding



1 Verwarm de slagroom in een klein pannetje op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt. Voeg de chocolade en boter toe, laat smelten en klop tot het
mengsel glad is.

2 Schenk langzaam de champagne erbij en meng die er goed doorheen. Doe het mengsel dan in een kom en laat het

2 uur opstijven in de koelkast.

3 Zeef het cacaopoeder in een ondiepe kom. Schep met een theelepel porties van het truffelmengsel, rol er balletjes van, rol ze door de cacao en serveer.

Per portie 108 kcal, 9 g vet (5,5 g verzadigd), 1,6 g eiwit, 4,1 g koolhydraten, 3,2 g suikers