Recept
Choco-banaansmoothie
Fruit op de fruitschaal (over)rijp? Stop het in de vriezer. Bevroren fruit is altijd handig om stand-by te hebben; je hoeft het niet eens te ontdooien om door deze smoothie heen te blenderen.

Ingrediënten
- 2 Fairtrade bananen, gepeld
- 1 Fairtrade avocado
- 300 gram bevroren bosbessen
- 3 el Fairtrade cacaopoeder
- snufje zeezout
- snufje Fairtrade kaneel
- 500 ml amandelmelk
- 4 el kokosvlokken
Bereiding
1. Snijd de bananen en avocado in grove stukken.
2. Doe de banaan, de avocado, bevroren bossbessen, fairtrade-cacao, zeezout en kaneel in de blender.
3. Voeg de amandelmelk toe en pureer tot een gladde, romige drank die mooi melkchocoladebruin is.
4. Verdeel de smoothie over 4 glazen en garneer met 1 el kokosvlokken per glas en wat extra cacaopoeder (met een zeefje).
Tip: Probeer eens met bevroren rood fruif of met peren of pruimen. Ook lekker met een mespuntje chilipeper, zwarte peper, gember of vanille.
Van 4 t/m 12 mei is het Fairtrade week. Lees hier alles over deze week en Max Havelaar.