Recept

Choco-banaansmoothie

Fruit op de fruitschaal (over)rijp? Stop het in de vriezer. Bevroren fruit is altijd handig om stand-by te hebben; je hoeft het niet eens te ontdooien om door deze smoothie heen te blenderen.

Choco-banaansmoothie

Ingrediënten

  • 2 Fairtrade bananen, gepeld
  • 1 Fairtrade avocado
  • 300 gram bevroren bosbessen
  • 3 el Fairtrade cacaopoeder
  • snufje zeezout
  • snufje Fairtrade kaneel
  • 500 ml amandelmelk
  • 4 el kokosvlokken

Bereiding



1. Snijd de bananen en avocado in grove stukken.

2. Doe de banaan, de avocado, bevroren bossbessen, fairtrade-cacao, zeezout en kaneel in de blender.

3. Voeg de amandelmelk toe en pureer tot een gladde, romige drank die mooi melkchocoladebruin is.

4. Verdeel de smoothie over 4 glazen en garneer met 1 el kokosvlokken per glas en wat extra cacaopoeder (met een zeefje).

Tip: Probeer eens met bevroren rood fruif of met peren of pruimen. Ook lekker met een mespuntje chilipeper, zwarte peper, gember of vanille.


Van 4 t/m 12 mei is het Fairtrade week. Lees hier  alles over deze week en Max Havelaar.