Recept
Brownietaartjes met frambozen
Wauw, zien deze brownietaartjes van Donna Hay er niet waanzinnig lekker uit? De framboos gaat mega goed samen met de chocolade. Serveer met een bolletje vanilleijs of eet gewoon lekker los.

Ingrediënten
Voor 4 stuks
- 200 g pure chocolade, fijngehakt
- 60 g ongezouten boter
- 90 g bruine basterdsuiker
- 60 ml slagroom
- 3 eieren
- 35 g patentbloem
- 250 g frambozen
Chocoladeganache
- 300 g pure chocolade, fijngehakt
- 250 ml slagroom
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150 °C/gasstand 2. Verwarm chocola, boter, suiker en room op laag vuur in een pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt.
2. Doe eieren en bloem in een kom en klop grondig. Klop het chocolademengsel erdoor tot alles goed is gemengd. Schenk in 4 licht ingevette, met bakpapier beklede ronde springvormpjes (ø10 cm) en leg de frambozen erop. Bak in 35-40 minuten gaar (test met een prikker).
3. Verwarm voor de ganache chocola en room op laag vuur in een kleine pan met dikke bodem en roer tot je een gladde massa hebt. Dien de brownietaartjes op met de chocoladeganache.
Dit recept komt uit het boek ‘Nieuwe klassiekers’ van Donna Hay (€45,00, van Dishoeck).