Recept
Boerenkool-worst-pasta

Ingrediënten
4 personen
- 400 gr schelpjespasta
- 1 el olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 groen chilipepertje
- 1 citroen
- 4 worstjes
- 200 g boerenkool
- 2 el oregano
- 200 g ricotta
- 30 g pecorino
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Kook 400 g schelpjespasta al dente. Giet af, roer 1 el olijfolie erdoor, doe in een ovenschaal.
2. Verhit wat olie in een grote pan, fruit een uitje, 2 tenen gehakte knoflook, 1 gehakt groen chilipepertje en geraspte schil van een citroen. Doe er 4 gesneden worstjes bij en bak in 10 minuten goudbruin. Voeg 200 g gesneden boerenkool, 2 el oregano toe, bak 2 minuten mee.
3. Meng door de pasta, roer 100 g ricotta en het citroensap erdoor, wat zout en peper. Nog 100 g ricotta en 30 g geraspte pecorino. Bak 20 minuten in de oven, de eerste helft met aluminiumfolie afgedekt.