Recept
Bietenfalafel

Ingrediënten
• 1 ui
• 1 tl komijn
• 500 g biet
• 1 ei
• 3 el tahin
• bosje peterselie
Bereiding
Maak met rode biet een verrassende variant op falafel! In dit vegetarische recept combineren we de biet met bijzondere en smaakvolle Oosterse kruiden.
1. Bak 1 ui met 1 tl komijn in olie.
2. Rasp 400 g biet en maal de helft met peterselie, 1 ei, 3 el tahin en paneermeel in een keukenmachine.
3. Voeg de rest van de biet toe.
4. Vorm balletjes en bak ze goudbruin in zonnebloemolie
Lekker met bijvoorbeeld een pitabroodje, knoflooksaus, frisse sla en lente-ui.
Voor meer falafel recepten klik hier.
Borrel recepten
Borrelhapjes recepten
Brunch recepten
Categorie
Dieetwensen
Gangen
Gelegenheid
Groente recepten
Hoofdgerecht
Kinderrecepten
Lente recepten
Lunch recepten
Makkelijke recepten
Overdag
Peulvruchten
Picknick recepten
Recept van de dag
Snacks
Superfood
Superfood recepten
Tapas recepten
Vegetarische recepten
Verjaardag recepten
Voorgerecht
Wat eten we vandaag?
Zomerrecepten