Recept
Bibimbap
Dit is een van de populairste Koreaanse gerechten. Bibimbap betekent letterlijk ‘gemengde rijst’ en bestaat uit rijst met een mix van groenten en eventueel vlees.

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 wortels
- 1 rode paprika
- 1 groene of gele courgette (het liefst een Koreaanse)
- 1 el druivenpitolie
- 600 g gekookte sushirijst
- 150 g sesamspinazie
- 150 g sesamtaugé
- 4 gebakken eieren
- 4 tl geroosterde sesamolie
- spicy gochujang-dressing, voor erover
Bereiding
1 Snijd de wortels julienne, de paprika in smalle reepjes en de courgette in halvemaantjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de wortels met wat zout en peper 1-2 minuten. Houd apart. Bak de paprika en courgette op dezelfde manier en zet ze allebei apart.
2. Verdeel de rijst over 4 kommen, voeg de gebakken groenten, sesamspinazie en -taugé toe en leg er een gebakken ei bovenop.
3. Besprenkel elke kom met 1 theelepel sesamolie en sprenkel er zoveel gochujangdressing over als je lekker vindt. Hussel alle ingrediënten voor het serveren nog even goed door elkaar.
Credits: Recepten: Caroline Hwang. Fotografie: Lisa Linder.