Recept
Sandwich met wagyu-steak met uienringen
Het meest zuivere Wagyu-vlees komt uit Japan, waar de koeien worden gemasseerd, bier drinken en tv-kijken. Er is ook Wagyu uit Australië, de VS en zelfs uit Nederland. Neem voor deze sandwich Nederlandse bavette of Amerikaanse Wagyu; dat is genoeg ‘gemarmerd’.

Ingrediënten
6 personen | 10 minuten + 10 minuten rusten
• 600 g Wagyu-bavette
• zout
• 12 snedes desembrood
• sjalot-spekcompote
• barbecuesaus
• crispy uienringen
Benodigdheden
• aluminiumfolie
Bereiding
- Steek de barbecue aan en verwarm tot 250 °C
- Bestrooi de Wagyu-bavette met zout en gril 3 minuten aan iedere kant. Laat 10 minuten rusten onder een dubbele laag aluminiumfolie.
- Gril de snedes desembrood aan beide kanten krokant.
- Smeer al het brood dun in met de sjalot-spekcompote en beleg de helft met de dungesneden bavette.
- Smeer de barbecuesaus op het vlees, beleg met de crispy uienringen en sluit af met brood. Serveer direct.