Recept
Barbecuebeef à la Jamie Oliver
Barbecueën doen we het liefst het hele jaar door, de gezelligheid en heerlijke recepten maken het compleet. Jamie’s BBQ-beef is het lekkerste als je hem een dag van te voren marineert, zodat alle smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten
4 personen
• rosbief van 600-700 g
• 1 el scherpe Dijon mosterd
• 8-10 el worcestersaus, plus extra om te bedruipen
• extra vergine olijfolie, om te bedruipen
• 2 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngehakt
• wat blokjes koude roomboter
Bereiding
1 Doe ruim van tevoren (liefst 1 dag) alle ingrediënten behalve de boter in een plastic (diepvries)zak om te marineren. Druk alle lucht uit de zak en kneed de marinade in het vlees. Haal het minimaal 1 ½ uur voor je het gaat grillen uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Steek de bbq aan en doe de boter in een kom koud water; die gebruik je straks tijdens het bbq-en. Je kunt ook een grillpan gebruiken.
3 Als het naar wens is, leg je het vlees op een bord. Bestrijk het nogmaals met boter, druppel er nog wat worcestersaus en olie over, bestrooi met kruiden (tijm en rozemarijn) en laat even rusten voordat je het aansnijdt.