Recept
Bananen-havermout muffins
Met deze havermout muffins start je je dag op een heerlijke gezonde manier met al het goede van deze verantwoorde graansoort. Lekker als ontbijt of bij de thee!

Ingrediënten
12 stuks
- 180 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zuiveringszout
- 80 g suiker
- 100 g havermout
- 1/2 tl zout
- 180 ml melk
- 1 ei
- 80 ml plantaardige olie
- 3 kleine rijpe bananen, gepureerd
- 1/2 tl vanille-extract
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
2. Meng 180 g zelfrijzend bakmeel, 1 tl zuiveringszout, 80 g suiker, 100 g havermout en 1/2 tl zout in een grote kom.
3. Meng in een kleine kom 180 ml melk, 1 ei, 80 ml plantaardige olie, 3 kleine rijpe bananen, gepureerd, en 1/2 tl vanille-extract.
4. Roer de natte ingrediënten met een pollepel door de droge ingrediënten (roer niet te lang).
5. Schep in een muffinblik voor 12 stuks; bak de muffins in 18–20 minuten goudbruin.
Bakken
Bakrecepten
Brunch recepten
Budget recepten
Cake recepten
Categorie
Fruit recepten
Gangen
Gebak recepten
Gelegenheid
High tea recepten
Kinderfeestje recepten
Kinderrecepten
Moederdag recepten
Muffins recepten
Nagerecht
Ovengerechten
Overdag
Pasen recepten
Picknick recepten
Recept van de dag
Taart recepten
Toetjes & ander zoets
Toetjes voor kinderen
Valentijn recepten
Verjaardag recepten
Wat eten we vandaag?