Recept
Bami van courgette
Tot slierten gesneden courgette kun je ook klaarmaken als bami. Die zijn de ster in deze Indonesische bami timun japang. Heerlijk als gezond avondeten.

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 courgettes
- 2-3 el olie
- 6 blaadjes djeruk purut (citroenblad)
- 2 el groentebouillon
- sojasaus
- peper en zout
- 1 el fijngehakte peterselie
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 ei per persoon, gekookt of gebakken (optioneel, het gerecht wordt dan vegetarisch)
BUMBU
- 2 uien, gepeld en grofgesnipperd
- 8 teentjes knoflook, gepeld
- 4 rode lombok (Spaanse peper), in stukken
- 100 g gember, geschild en in stukken
EXTRA NODIG
- spiraalsnijder
Bereiding
1. Hak de ingrediënten voor de bumbu tot een fijne pasta in de keukenmachine of vijzel. 2
. Maak met behulp van een spiraalsnijder op bami lijkende sliertjes van de courgettes.
3. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu al omscheppend aan.
4. Voeg na 3 min. de courgette en de djeruk purut toe. Bak 2 min. al omscheppend.
5. Breng op smaak met de groentebouillon, sojasaus, peper en zout.
6. Zet het vuur uit en garneer met de peterselie en lente-ui.
7. Serveer de bami eventueel met gekookte of gebakken eieren.
Dit recept komt uit Vega Blauw – Uitgeverij Terra