Recept
Aubergine met granaatappel & feta
Dit gerechtje is licht pittig, maar tegelijkertijd zacht van smaak. Dat komt door de aubergine, die van nature een hele neutrale smaak heeft. Maar verhit je ‘m dan krijgt het een heerlijke rooksmaak. Zalig in combinatie met frisse granaatappelpitjes en romige feta!

Ingrediënten
4 personen
• 2 aubergines, in blokjes
• 2 tl komijn
• 1 tl sumak
• 2 el olijfolie
• van elk 2 el: dille en basilicum, gehakt
• 1 el gehakte munt
• pitten van ½ granaatappel
• 100 g feta, verkruimeld
• sap van 1 sinaasappel
Bereiding
1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep de blokjes aubergine in een ovenschaal om met de komijn, sumak, olie en watzout en bak ze 20 min. in de oven.
2 Schep de kruiden, feta en granaatappelpitten erdoor. Knijp het sinaasappelsap erover uit. Serveer warm.
Aubergine
Bijgerecht
Brunch recepten
Categorie
Dieetwensen
Fruit recepten
Gangen
Gelegenheid
Groente recepten
Herfstrecepten
Kaas
Lente recepten
Lunch recepten
Lunchgerecht
Makkelijke recepten
Overdag
Recept van de dag
Salade recepten
Seizoen
Tapas recepten
Vegetarische recepten
Voorgerecht
Wat eten we vandaag?
Winterrecepten
Zomerrecepten