Recept
Angusburger met hummus & uicompote
De handige bijna-klaarproducten van Jamie en Jumbo helpen je om snel een lekkere, voedzame maaltijd op tafel te zetten. Wil je iets meer uitpakken? Combineer deze producten dan met andere verse ingrediënten.

Ingrediënten
Voor 6 personen
- 3 Angus Burgers
- olijfolie
- 6 volkorenbroodjes, opengesneden
- plakjes tomaat, chilipeper-tomatenrelish en slablaadjes, voor erbij
Hummus
- 1 el komijn
- 1 el ketoembar
- 1 el gerookte-paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- olijfolie
- 1 kleine bloemkool, in roosje
- blikje kikkererwten (à 400 g), uitgelekt
- 3 el tahin
- halve teen knoflook, gehakt
Uienrelish
- scheutje olijfolie
- 1 grote ui, gepeld, fijngesnipperd
- drupje granaatappelmelasse
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng voor de hummus de specerijen met 3 eetlepels olijfolie. Schep de bloemkoolroosjes in een braadslee om met de specerijenmix en rooster ze 30 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een beetje geschroeid aan de randjes.
2. Mix de geroosterde bloemkool en de kikkererwten, tahin, knoflook en de 3 eetlepels olijfolie glad in een blender of keukenmachine – voeg zo nodig een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verhit voor de uienrelish de olie in een koekenpan en bak de uisnippers in zo’n 20 minuten zacht – worden ze te droog, voeg dan een scheutje water toe. Schep de uisnippers dan in een kom en bedruppel ze met de granaatappelmelasse.
4. Doe in dezelfde pan nog een scheutje olie en bestrooi de Angus Burgers met zout en peper. Verhit een klein beetje olie in een grote grillpan of koekenpan en leg de burgers erin (eventueel in porties). Bak ze aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
5. Smeer de onderste helft van elk broodje in met de hummus en leg er wat blaadjes sla op. Leg vervolgens de burger erop, lepel er wat uien- en peperrelish op en beleg met de plakjes tomaat.